WEG MET VAKANTIE KILO’S

Help! Hoe kom ik van mijn “vakantie kilo’s” snel af? Een noodkreet die wij vaak horen. De vakantie is bedoeld om even alles lekker los te laten. Jammer genoeg reageert je lichaam hier vaak op met extra kilo’s. Geen probleem! Met de volgende tips bij jij jou “vakantie kilo” in no-time weer kwijt.
TIP # 1. Vast ritme.
In de vakantie is het dagelijks ritme anders dan in het normale leven. Zorg  voor een strikt ritme in de eerste weken naar de vakantie. Op dezelfde tijd naar bed en op dezelfde tijd opstaan. Op vaste tijden sporten en rusten. Ook het eten op dezelfde tijd, verdeeld over 6 kleinere maaltijden per dag. Zo krijgt het lichaam het ritme terug en ben je de ” vakantie kilo’s” sneller kwijt.
TIP# 2. Stel sporten niet uit.
Hoe sneller je terug bent in de sportschool, hoe sneller je van de “vakantie kilo’s” af bent. Van uitstellen is nog nooit iemand in conditie gekomen. Het is verleidelijk na de vakantie nog na te zomeren op de bank. Echter, je lichaam heeft gewoon beweging nodig.TIP# 3. Drink voldoende water.

Drinken doen we in de vakantie meestal voldoende. Tenminste als je alcohol meetelt. Water drinken doen we helaas vaak te weinig. Door voldoende drinken voert het lichaam afvalstoffen af in het lichaam en functioneert het lichaam beter. Drink minimaal 2 liter water per dag. Als je water niet lekker vind kan je er wat munt of vers fruit in doen voor een natuurlijke smaak.

TIP# 4. Even wat strenger met de voeding.

Zorg voor 6 kleinere maaltijden per dag. Naast ontbijt, lunch en diner dus ook 3 gezonde snacks. Vaak helpt het om na de vakantie onze twee weekse kuur te doen. Dit is twee weken zeer licht en gezond eten voor een paar kilootjes kwijt te raken en het lichaam te zuiveren van teveel slechte voeding. Wil je de kuur doen, schrijf dat een mail naar: info@jonhorton.nl.  Wij sturen deze kuur gratis toe.

TIP#5. Geniet ook na de vakantie.

Vakantie is heerlijk. Tijd voor jezelf en tijd voor vrienden en familie. Maar waarom alleen op vakantie? Zorg juist na de vakantie voor leuke momenten om op vooruit te kijken. Een vakantie reünie met alle vrienden voor het uitwisselen van foto’s.  Of een vakantie familie uitje zodat iedereen kan bijkletsen. Kortom: geniet ook na de vakantie en plan bewust deze bijzondere momenten.

0
Personal Trainer Utrecht