google-site-verification=w4Br7GQUd0NdM5yhAFDOOmyGz4weRTNFeQAcxsC10jc

Fit is not a destination, it’s a way of life

Waarom een personal trainer in plaats van zelfstandig sporten:

Als man van 31 jaar oud, merkte ik dat de het grote aantal zituren achter mijn bureau mijn lichaam niet ten goede kwam. Eerdere pogingen om gewicht kwijt te raken, zorgden vaak voor snel resultaat, maar uiteindelijk kwamen de kilo’s altijd weer terug. Daarnaast merkte ik dat afvallen an sich niet genoeg was. Om weer fit te worden, besefte ik me ook dat ik aan mijn conditie en lichaam moest werken!

Ik ben al jaren lid van een sportschool en ging toch wel geregeld sporten. Meestal 1x per week en sporadisch 2x. Als ik daar rond liep had ik eigenlijk geen idee waar ik mee bezig was.

Bij diverse programma’s op TV zag ik dat personal trainers mensen echt hielpen om doelen te stellen en deze ook te bereiken. Dat wilde ik ook. Dus na een zoektocht op internet heb ik diverse personal trainers gesproken. Na een aantal gesprekken miste ik bij veel van hun de focus op voeding en te vaak had ik het gevoel dat ze mij gingen begeleiden met mijn sporten. Dat was niet mijn bedoeling. Eigenlijk wilde ik opnieuw leren sporten en eten. A new way of live!

Na het eerste kennismakingsgesprek met Jon Horton, was er direct een klik. Niet alleen had ik respect voor hem als persoon, ik had echt het gevoel dat hij begreep waar ik tegen aan liep. Op basis daarvan heb ik de knoop doorgehakt en besloten om het iron man programma te gaan doen.

Ervaringen en resultaat:

De eerste weken waren zeker niet gemakkelijk. De combinatie van, het trainen met Jon en het toepassen van ons nieuwe voedingsschema dat Eliza voor mij had opgesteld. was afzien. Vooral het weglaten van veel verkeerde voedingstoffen viel mij redelijk zwaar. Maar het gevoel dat ik had wanneer ik weer een compleet trainingsschema had afgewerkt was geweldig. En om eerlijk te zijn begon ik de spierpijn ook te waarderen. Ik was bezig met het ontwikkelen van iets wat ik al jaren wilde. Een gezond lichaam.

Niet alleen zorgde Jon voor het schema dat elke keer een stap verder ging, ook hielp het mij om toch die oefening af te maken. Iets wat ik zelf in de sportschool zelden deed. Ook het voedingsschema hielp mij enorm. Vooral de zogenaamde “junkday”, waarop je 12 uur lang van je voedingsschema mag afwijken. Heerlijk, eten zonder schuldgevoel! Na twee maanden intensief sporten was het resultaat geweldig. Ik voelde me fit, ben veel centimeters verloren op de ‘probleem gebieden’ en op andere plekken juist enorm gegroeid. Mijn doelen heb ik binnen 9 weken bereikt. Dit blijf ik volhouden!

Nu een maand later sport ik nog steeds 3x per week op vaste tijden en houd ik nog steeds hetzelfde voedingspatroon aan. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik nu het weekend gebruikt om dingen te eten die ik niet door de weeks eet.

Conclusie:

Zoals ik aangaf zie ik deze exercitie niet als een eenmalig iets. Het heeft mij geholpen anders te kijken naar voeding en geleerd om de juiste oefeningen te doen tijdens het sporten.

Ook beleef ik nu veel meer plezier aan het sporten. Als je het zo bekijkt en ervaart, is het ook geen eenmalige investering. Het is een investering die je helpt een andere way of life te ontwikkelen!

Benieuwd wat Jon voor jou kan betekenen? 

Vraag een proefles aan

Stuur ons een kort berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

0