google-site-verification=w4Br7GQUd0NdM5yhAFDOOmyGz4weRTNFeQAcxsC10jc

Waarom heb je multivitamines nodig om je doelen te bereiken?

Advertenties over supplementen zijn er overal maar degene die je echt nodig hebt, multivitamines met vitamines en mineralen, zie je zelden. Lees verder om erachter te komen waarom je multivitamines nodig hebt om jouw fitnessdoelen te bereiken!

Als je aan supplementen denkt dan denk je al snel aan eiwitten, creatine en vetverbranders. Maar zijn dit nou eigenlijk wel de belangrijkste supplementen die je moet hebben?

Wat zijn multivitamines en waarom heb ik dit nodig?

Multivitamines zijn onderverdeeld in onder anderen vitamines en mineralen. Hoewel ze normaal gesproken samen worden gevoegd is er wel een verschil tussen de twee:

  • Vitamines

Vitamines zijn organisch. Ze zijn complexer dan mineralen. Alle vitamines zijn vereist door ons lichaam om te overleven. Ze regelen chemische reacties in het lichaam om voedsel om te zetten in energie en levend weefsel. Ze zijn oplosbaar in water en moeten dagelijks worden ingenomen omdat ze niet in het lichaam worden opgeslagen. Vitamines zijn kwetsbaar voor hitte en licht, dus hou hier rekening mee wanneer je je voedsel voorbereid zodat je niet de voedingswaarde uit je maaltijd haalt. 

Multivitamines en mineralen

  • Mineralen

Mineralen zijn net als vitamines stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Mineralen zitten in gesteente planten en voeding. Mensen, dieren en planten nemen deze mineralen op. Ze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling. Mineralen leveren geen energie. 

Om je lichaam alle taken te laten uitvoeren op een normale dag moet het een aantal vitale voedingsstoffen binnen krijgen. Een tekort aan een van deze voedingsstoffen, waaronder dus vitamines en mineralen, zorgt ervoor dat je lichaam minder gaat functioneren en je prestaties achteruitgaan. Dit is iets wat je uiteraard niet wilt. 

Zorg er dus voor dat je voldoende vitamines en mineralen inneemt zodat je lichaam zo goed mogelijk blijft functioneren. Topsporters en atleten doen dit namelijk ook iedere dag, waarom zou jij dat dan niet hoeven doen?

‘s Ochtends is een goed moment om je multivitamines te namen. Je bent er dan direct van af en kunt gelijk voor de rest van de dag aan de slag. Wanneer je vervolgens je training hebt gedaan zul je ook zien dat je sneller herstelt. 

Wil je hier meer over weten?  Neem dan hier contact met ons op en wij helpen je vervolgens verder! Volg ons op Facebook voor meer tips en tricks!

0
waarom kom ik aan terwijl ik trainfeestdagen