google-site-verification=w4Br7GQUd0NdM5yhAFDOOmyGz4weRTNFeQAcxsC10jc

Waarom een Personal Trainer?

Wanneer je net begint met een trainingsprogramma of als je geen resultaten ziet met je huidige trainingsschema, kan een Personal Trainer je de hulp bieden die je nodigt hebt. Weten hoe je hiervan kunt profiteren en of het de kosten waard is kan je helpen beslissen of dit een goede keuze voor je is!

Er zijn een aantal redenen waarom mensen met Personal Trainers werken. Sommige willen een geïndividualiseerd programma, zodat ze kunnen afvallen of in vorm kunnen raken, terwijl anderen simpelweg iemand nodig hebben zodat ze ook daadwerkelijk gaan trainen. In welke fase je ook bent tijdens het sporten, een Personal Trainer is misschien net wat je nodig hebt. Onderstaand vind je vijf redenen die jou misschien wel kunnen overtuigen om een Personal Trainer te nemen!

Jon Horton Personal Trainer

Je ziet geen resultaten

Als je consequent een aantal weken of maanden hebt getraind, maar geen gewicht verliest of je doelen niet bereikt is het inhuren van een Personal Trainer een goede keuze. 

Hier vind je een aantal dingen die een goede trainer voor je kan betekenen:

  • Je trainer kan kijken naar je huidige trainingsschema om te zoeken naar manieren om je trainingsschema aan te passen om ze efficiënter en effectiever te maken.
  • Je trainer kan je meer pushen: mensen  zien vaak geen resultaten omdat ze niet alles uit hun trainingen halen. Het is gemakkelijk om te verslappen als je alleen bent, maar als je iemand hebt die jou kan uitdagen kan diegene jou tot het uiterste drijven en ervoor zorgen dat je verschil gaat zien en merken.
  • Je trainer vraagt je naar jouw doelen. Hij/zij zal met jou overleggen wat je doelen zijn en op die manier kijken of de doelen realistisch zijn en waar nodig aanpassen. 
  • Een trainer houdt je gemotiveerd.
  • Je trainer laat je de oefeningen op de juiste manier uitvoeren en houdt jouw uitvoering ook goed in de gaten.

Je weet niet waar je moet beginnen

Wanneer je begint met fitness, weet je soms ook niet waar je moet beginnen.

Je ziet een ruimte vol met apparaten staan maar weet je eigenlijk geen raad wat je nou precies moet doen. Een Personal trainer kan je daarbij helpen. Zij kunnen voor jou een compleet training- en zelfs voedingsschema voor jou samenstellen. Als je geen idee hebt wat je moet doen, kan een Personal Trainer je onder anderen met de volgende onderdelen helpen: 

  • Je trainer zal, na overleg met jou, een schema voor je samenstellen. Vervolgens kunnen jullie deze samen afwerken en na een aantal weken krijg je weer een nieuw schema.
  • Je trainer kan je helpen met het plannen van je trainingen. Wanneer jij aangeeft dat je het drukt bent kan je trainer samen met jou kijken wanneer je een gaatje vrij kunt maken om samen te trainen. 
  • Helpt er voor dat je niet teveel tijd verspilt in de sportschool en effectief je oefeningen uitvoert.

Je begint verveeld te raken met je oefeningen

Wanneer je al langer je al langer naar de sportschool gaat heb je er waarschijnlijk niet over nagedacht om te gaan trainen met een Personal Trainer. Dit kan echter wel een goede keuze zijn wanneer je meer variatie in je trainingen nodig hebt. Het is namelijk gemakkelijk om in steeds in dezelfde trainingsroutine te vallen wanneer je dit al lange tijd doet. 

Dit zorgt er niet alleen voor dat je het trainen saai gaat vinden, maar het kan ook leiden tot gewichtsverlies, overbelasting of een burn-out. 

Je meer uitgedaagd dient te worden

Wanneer je het gevoel hebt dat je een beetje vastloopt met je trainingen en je de volgende stap wil zetten is het nemen van een Personal Trainer een goede keuze. Hij/zei zal je niet alleen helpen met het aanpassen van je schema, maar zal je ook uitdagen/motiveren om jouw doelen te behalen. 

Jon Horton Personal Trainer

Je uiteindelijke doel is om alleen te trainen

Uiteraard wil je uiteindelijk niet alleen maar afhankelijk zijn van een Personal Trainer. Dat is ook helemaal niet nodig. Hij/zij kan je echter wel goed op de weg helpen door jou op de juiste manier te laten trainen en uit te leggen hoe je je eigen schema’s kan samenstellen en kan veranderen wanneer dat nodig is. 

Soms heb je gewoon even iemand nodig die jou de juiste richting op helpt. Zoek je nou zo iemand? Klik dan hier en neem contact met ons op. 

0
Hygiene sportschoolMotivatie fitness