Vragen die je zou moeten stellen bij een eerste proefles!

Bij Jon Horton werken we nu al jaren als personal trainer. Jon zijn carrière begon als American Football speler en heeft toen zijn weg gevonden naar Utrecht als Personal Trainer. Wanneer weet je of jouw personal trainer goed genoeg is voor jou? Of dat de PT voldoende ervaring heeft om samen met jou doelen te bereiken. Wij hebben enkele handige onderwerpen voor jou op een rijtje gezet die ervoor gaan zorgen dat jij precies weet welke vragen je moet stellen wanneer je bij een PT komt voor een eerste proefles. Dit zijn vragen die jij zeker moet gaan stellen bij jouw eerste proefles!

1. Kwalificaties

Voordat je met een PT wilt gaan werken wil je natuurlijk weten wat zijn of haar kwalificaties zijn. Wat heeft de PT in zijn afgelopen jaren allemaal gedaan om officieel Personal Trainer te zijn. Er zijn verschillende trainingsprogramma’s die alle personal trainers moeten volgen. Dit kun jij heus wel vragen bij jou eerste proefles. Elke PT vindt het waarschijnlijk ook erg leuk om een klein stukje geschiedenis te geven.

2. Ervaring

Hoe lang traint hij of zij al? Zorg ervoor dat je deze vraag stelt aan jouw potentiële trainer. Een andere vraag zou kunnen zijn hoeveel klanten hij of zij al met goede resultaten de deur uit heeft laten gaan. Misschien zelfs stiekem vragen naar enkele voor en na foto’s? Zoals in elke baan geldt hoe langer een trainer in het vak heeft gewerkt, hoe meer ervaring hij of zij te bieden heeft. Let wel op dat het niet gelijk betekent als iemand al jaren werkt dat het ook direct een goede trainer zal zijn. 

3. Fitness filosofie

Ook al hebben de PT’s dezelfde certificering en ook misschien wel dezelfde jaren ervaring, dit betekent niet dat ze allemaal dezelfde fitness filosofie hebben. Vraag eens waarom hij of zij trainer is geworden en hoe het concept fitness wordt benaderd. 

Sommige trainer geloven in het behandelen van de hele persoon, dat wil zeggen, het ontwikkelen van een verstandhouding met klanten en dieper graven om erachter te komen wat hen motiveert of juist wat hen ervan weerhoudt een gezonde leefstijl aan te houden. Sommige trainers zijn volledig gefocust op jouw training en hebben niet de behoefte om een diepe relatie met jou te ontwikkelen. Bedenk vooraf wat voor soort persoonlijkheid goed bij jou past om te bepalen of een trainer de juiste fit is.

Sommige trainers hebben alles te maken met het geven van een training en hebben niet de behoefte om die diepe relatie met jou te ontwikkelen. Bedenk wat voor soort persoonlijkheid goed bij u past om te bepalen of een trainer de juiste fit is.

4. Annuleringsbeleid

Zorg ervoor dat je het annuleringsbeleid van je trainer kent voordat je je aanmeldt. Elke trainer of sportschool is anders, dus zorg ervoor dat je weet hoelang je nog hebt voordat je een sessie annuleert. Als je een onregelmatige baan hebt waardoor je mogelijk op het laatste moment moet annuleren, kijk dan of je in staat bent om misschien wekelijks jouw planning door te geven aan de personal trainer in plaats van continu te moeten annuleren en daardoor misschien kosten te maken.

5. Specialisaties

Naast een algemene training certificering zijn er verschillende specialisaties die PT’s kunnen doen. Ze kunnen variëren van voeding tot werken met bijvoorbeeld zwangere vrouwen of ouderen. Door jouw trainer om een volledige lijst met zijn of haar certificeringen te vragen, krijg je een completer beeld van het type regime dat jou wordt aangeboden.

Als je het bijvoorbeeld moeilijk hebt om een ​​trainingsplan bij te houden of als je het gevoel hebt dat er aspecten in je leven zijn die van invloed zijn op je toewijding aan je gezondheid, kan een trainer met een specialisatie in gedragsverandering je misschien helpen om die obstakels te overwinnen.

Bij Jon Horton Personal Training in Utrecht kun jij de allereerste keer komen voor een gratis proefles, hier zitten geen kosten aan verbonden en je zit ook niet meteen vast aan een abonnement. Samen met jou kunnen we bespreken wat voor schema bij jouw leven past. Wij maken voor iedereen een persoonlijk plan! Interesse? Schrijf je eens in voor de proefles!

Meer weten over Jon? Volg hem via Instagram!

0
sterke armen deel 2dit is hoe lang jij moet planken