google-site-verification=w4Br7GQUd0NdM5yhAFDOOmyGz4weRTNFeQAcxsC10jc

Voeding tijdens de zwangerschap

Je krijgt als je zwanger bent vele tips over voeding tijdens de zwangerschap. Iedereen heeft een mening. Wat ons opvalt is dat je vooral tips krijgt in wat je NIET moet eten. Maar als je dat allemaal weg laat, wat kan je dan nog WEL eten. Wat is goed voor jou en je kindje? Wij hebben voor jou een lijstje gemaakt met tips van voeding tijdens de zwangerschap. We vertellen niet alleen wat je kan eten, maar ook waarom. Daarna aan jou de keuze!

10 tips over voeding tijdens zwangerschap

1. Zuivelproducten 

Het eiwit dat voorkomt in zuivelproducten is essentieel voor de baby’s cellulaire ontwikkeling. Melk in het bijzonder is een bron van calcium en vitamine D en kan misselijkheid verminderen.

2 . Volle granen 

Volle granen zorgen ervoor dat je meer voedingsstoffen en vezels binnenkrijgt. Ze hebben ook een lage glycemische waarde wat van invloed is op de bloedsuikerspiegel. Tevens helpen volle granen de hoeveelheid insuline te verbeteren. Dit helpt tegen de snackaanvallen en het verminderen van stemmingswisselingen. Daarnaast bevatten ze ijzer. Omdat je baby ijzer uit je bloed trekt tijdens de zwangerschap, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je elke dag genoeg ijzer binnenkrijgt.

3 . Citrusvruchten 

Ze zijn gevuld met vitamine C en helpen om te zorgen dat ijzer opgenomen kan worden in het bloed. De ideale snacks, dus!

4 . Eieren 

Een grote bron van eiwitten, ijzer en choline, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen. Vroeger dacht met dat eieren het cholesterolgehalte omhoog bracht, maar dit blijkt uit recente onderzoeken niet te kloppen. 1 a 2 eieren per dag is dus geen enkel probleem.

5 . Donkere bladgroenten 

Boerenkool, spinazie en snijbiet zijn allemaal goede bronnen van vitamine B, C, K en ijzer die gunstig zijn voor het zenuwstelsel, de ontwikkeling van de hersenen en het bloed.

6 . Avocado 

Avocado is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetten die goed zijn voor de huid en de gezondheid van de hersenen.

7 . Linzen 

Gevuld met vezels en eiwitten en zullen die knagende honger snel weghalen. Tevens kunnen linzen de beruchte constipatie tijdens zwangerschap verminderen. Linzen zijn ook een goede bron van foliumzuur, calcium, zink en aminozuren. Bovendien zijn ze snel en gemakkelijk te bereiden.

8 . Quinoa 

Enorme behoefte aan koolhydraten? Quinoa is een uitstekende bron voor eiwitten, vezels, vitamine B, E, antioxidanten, foliumzuur; alle stoffen die helpen nieuwe cellen te beschermen en op te bouwen .

9 . Zalm 

Volgens een recente studie, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition , blijkt dat zwangere vrouwen die twee keer per week zalm aten, een verhoogd niveau van omega 3 hadden. Deze vetzuren helpen je baby’s hersenen en ogen te ontwikkelen .

10 . Bessen 

Aardbeien, bosbessen, bramen en frambozen zijn allemaal gevuld met vitamine C, bètacaroteen, kalium, foliumzuur en antioxidanten. Deze helpen je baby aan gezonde huidcellen en versterken het immuunsysteem. Hier is een tip: eet bessen in zuivel zodat het ijzer ervoor zorgt dat de vitaminen beter worden opgenomen.

Meer blogs over zwangerschap: https://jonhorton-personaltrainer.nl/category/zwangerschap/

0
humeurPersonal Trainer Utrecht