google-site-verification=w4Br7GQUd0NdM5yhAFDOOmyGz4weRTNFeQAcxsC10jc

Sporten met verkoudheid!

Als je met koorts op bed ligt is het natuurlijk hartstikke normaal dat je een training overslaat, maar is dit ook nodig als je alleen een verkoudheid hebt? Natuurlijk heb je je wel eens beter gevoeld, maar het is niet zo dat je helemaal niks meer kan doen…

Is sporten met een verkoudheid verstandig of kan ik beter rust nemen?

Bij de volgende symptomen kun je gewoon sporten:

  • verstopte neus;
  • keelpijn;
  • loopneus.

Bij de volgende symptomen kun je beter niet sporten:

  • kortademigheid;
  • spierpijn;
  • congestie op de borst, ofwel slijm in de longen.

Eigenlijk is het lastig om te zeggen of het goed voor je is om te sporten tijdens een verkoudheid of dat je beter even een paar dagen rust kan nemen. Over het algemeen helpt lichaamsbeweging je immuunsysteem te stimuleren, maar het is wel van belang om goed naar je lichaam te luisteren wanneer je één van deze bovenstaande symptomen hebt.

Zijn er bepaalde oefeningen die beter voor je zijn wanneer je verkouden bent?

Personal Training Utrecht

Het is niet zo dat er bepaalde oefeningen zijn die per definitie beter zijn. Wel raden wij aan om tijdens de verkoudheid je training te beperken tot lichte cardio en de trainingen die je normaal volgt, maar dan met lichtere gewichten. Dat je kan trainen wil niet betekenen dat het verstandig is om volle bak te gaan trainen. Wanneer je namelijk te hard traint kan het lichaam de infectie minder hard bestrijden en hierdoor duurt je verkoudheid nog langer.

Dit hoeven we bij jullie natuurlijk helemaal niet extra te vermelden, maar we doen het voor de zekerheid toch nog maar even! Zorg er, zeker als je je ziek voelt, wel voor dat je na het gebruik van de apparaten deze goed schoonmaakt, zodat de volgende gebruiker niet aangestoken kan worden.

Maakt het uit wat voor kleding ik draag?

Er bestaan geen speciale kleding die ervoor zorgen dat je geen last heb van je verkoudheid tijdens het sporten. Het enige wat je kan doen is goed naar je lichaam luisteren en wanneer je het koud hebt een extra laag aan te trekken!

Meer leuke tips voor het sporten, gezondheid en nog veel meer vind je hier!

0
Koolzuurhoudende dranken tijdens het sporten