Samen sporten = doelen behalen!

Het is weer januari en dat betekent dat de voornemens om meer te gaan sporten van start moeten gaan. Wil je in de zomer bikini proof zijn dan is vandaag de dag dat je jouw vriend of vriendin moet gaan opbellen met het plan dat jullie samen gaan sporten! Iedereen kent het wel die ontzettend hoge drempel om daadwerkelijk naar de sportschool te gaan. Soms ga je thuis wat oefeningen doen maar dit is niet echt motiverend. Misschien begin je je nu aan jezelf te irriteren want je wilt een KILLERBODY maar je motivatie is ver te zoeken. De oplossing: ga sporten met een vriend of vriendin!

Samen sporten = doelen behalen!

De titel zegt het al: samen sporten = doelen behalen. Uit een recent onderzoek van Virgin Active blijkt dat wanneer je gaat sporten samen met een vriend of vriendin of met een hele groep, dat dit beter voor je motivatie is. Het onderzoek keek naar duizend personen. De ene helft sportte alleen en de ander sportte samen. Degene die samen sportte bleken het beter te doen. Zij verbranden meer calorieën, trainde langer en zijn vaker in de sportschool te vinden in tegenstelling tot de SOLO sporters. Het onderzoek gaf aan dat 64% van de sporters beter hun best doen als ze samen sporten en 31% gaf aan dat ze door het sporten met een vriend/vriendin betere motivatie hebben om op gewicht te blijven. We are all in this together!

First things first!

Stap 1 om net zo gemotiveerd te raken als de sporters uit het onderzoek! Zoek je sportbuddy. Iedereen die kent het wel, het moment dat je thuis komt van een lange dag werken en dat je niets anders wilt dan gewoon lekker doelloos televisie kijken met een bak popcorn. Vaak als mensen hebben gegeten willen ze daarna niet meer naar de sportschool gaan in hun eentje. Want ja hoe makkelijk is het om tegen jezelf te zeggen: ‘Morgen weer een dag…’. Wanneer je het samen doet met een sportbuddy en zij is al onderweg kan je moeilijk gaan afzeggen. De drempel om het huis uit te gaan is bijna geheel verdwenen! Jou motivatie om te gaan is dus op dit moment hoger dan wanneer je alleen zou gaan.

Nog meer tips die kunnen helpen!

Heb je nu nog geen sportbuddy? Dan is jouw doel voor januari dat jij deze snel gaat vinden. Wil je alsnog wat meer motivatie dan hebben wij een aantal tips voor je die je ook alleen misschien wel de motivatie geeft die je nodig hebt:

  • Koop een leuke sportoutfit: misschien geldt dit meer voor vrouwen dan voor mannen, maar het werkt wel. Koop iets waar je je prettig in voelt en waar je niet mee kan wachten om deze te showen in je sportschool of aan je personal trainer!
  • Nieuwe maand, nieuwe les: probeer afwisseling te krijgen in je work-outs. Er is niets zo saai als iedere les precies hetzelfde doen. Probeer dus een keer iets anders. Wanneer je geen sportschool abonnement hebt ga dan in plaats van hardlopen een keer zwemmen of skaten…
  • Leuke muziek kan nooit kwaad: maak een te gekke afspeellijst die je eigenlijk niet af wilt zetten waardoor je langer in de sportschool blijft staan. Een goed muziekje is super goed voor je humeur maar ook voor je energielevel. Dus tijd voor de lekkere tunes en ga ervoor!
  • Traktatie na het sporten: misschien klinkt dit een beetje vreemd. We bedoelen niet dat je na het sporten direct doorrijdt naar de fastfood keten om de hoek. Nee we bedoelen een gezonde maar heerlijke snack. Sommige sportscholen hebben overheerlijke smoothies. Trakteer jezelf daar een keer op!
  • Luister naar je lichaam: ga niet vergelijken met de sterkste vrouwen/mannen die ook in de sportschool lopen. Het is belangrijk dat jij kijkt naar wat jouw lichaam aan kan niet naar wat andere wel kunnen en jij niet. Luister goed naar je lichaam betekent dat alleen jij kan aangeven wat genoeg is voor je.
  • Think short term: denk in korte termijn doelen. Waarschijnlijk heb je een doel in je hoofd als: afvallen, trainen voor een bepaalde run of ervoor zorgen dat je gezonder door het leven gaat. Wat de doelen ook zijn probeer voor jezelf dit grote doel op te splitsen in kleinere doeltjes. Een doel per maand zou kunnen zijn dat je minimaal twee keer per week hebt gesport die maand.

Personal Training met een vriendin

Zoals we aan het begin van de blog aangaven kan je motivatie vergroten wanneer je gaat sporten met een vriendin. Bij Jon Horton Personal Training in Utrecht kan je ook samen met jou vriend of vriendin komen. Misschien heb jij altijd al een personal trainer gewild maar wil je dit niet alleen. Trommel een vriend of vriendin op en neem een gratis proefles. Wedden dat jij dan bikiniproof bent samen met je vriendin deze zomer!?

0
herfstspierpijn