Dit is het verrassende voordeel van geen alcohol drinken!

Je zou denken dat je alle voordelen ondertussen wel weet van het niet drinken van alcohol. Echter is er vorig jaar een onderzoek gedaan bij 6 Britten die een maand lang stopte met drinken. De bekende voordelen waren toen een verbetering van de huid, haar en algehele gezondheid. Nu komt het.. Eén van de belangrijkste voordelen van niet drinken is dat je gezichtsvermogen verbetert. Wist je dit? Wij niet hoor!

Alcohol kan jeuk en irritatie aan de ogen veroorzaken, in sommige gevallen (van langdurig alcoholmisbruik) zorgt dit voor schade aan de oogzenuwen. Sommige experts geven aan dat je al na 24 uur kan zien (na inname van drank) dat je lichaam zich verbeterd. Je bloedsuikerspiegel zal normaliseren en je wazige zicht door alcohol zal verdwijnen.

Heb je nog meer overtuiging nodig waarom je lichaam je zal bedanken als je een keer wat minder alcohol drinkt? We hebben een handige tijdlijn gemaakt van wat alcohol met je lichaam doet:

Voordelen van het niet drinken van alcohol na een week

Alcohol is een diurectum. Een diurectum zorgt ervoor dat de afgifte van water door de nieren wordt bevordert. Het gevolg hiervan is een verhoogde productie van urine. Een diurectum wordt in de volksmond ook wel plaspil genoemd. Alcohol is dus te vergelijken met een plaspil? Ja dit klopt, denk maar eens aan de hoeveelheid keren dat je moet plassen en de hoeveelheid dat je zweet. Je verliest veel vocht wanneer je veel alcohol drinkt. Na een week niet te hebben gedronken worden de normale hydratatie niveaus in je lichaam weer gehandhaafd (ook in je ogen). Veel water drinken kan dit proces versnellen.

Na twee weken

Na twee weken begint je bloeddruk zich te normaliseren (ja dan pas), hierdoor neemt de kans af voor continue hoge bloeddruk ofwel Hypertensieve Retinopathie. Dit is een aandoening die de manier waarop je ogen zich op een afbeeldingen richten, ernstig kan schaden.

Na drie weken

Dit is het moment dat je lever weer gaat functioneren zoals het hoort en dit komt tot uiting in je ooggezondheid. Gek he dat alles in je lichaam met elkaar te maken heeft? Het witte deel van je ogen zal zijn gele tint verliezen en een stuk witter worden. Dit gebeurd vooral bij mensen die overmatig drinken.

Na een maand

Na een maand niks te hebben gedronken zullen de rode bloedcellen zich kunnen vernieuwen. Dit zorgt voor een betere bloed- en zuurstofstroom voor al je organen, inclusief je ogen. Een goede bloedsomloop is essentieel bij het verkrijgen van een goed gezichtsvermogen.

Plots lijkt dat glas prosecco toch iets minder aantrekkelijk…

0
opgeblazen