google-site-verification=w4Br7GQUd0NdM5yhAFDOOmyGz4weRTNFeQAcxsC10jc

Het belang van water voor een betere gezondheid!

We hebben allemaal wel ergens gehoord of gelezen dat het drinken van water erg belangrijk is voor je gezondheid. Maar toch redden de meeste van ons het niet om minstens 8 glazen water per dag te drinken. Het is natuurlijk ook verleidelijk om koffie, frisdrank of een ander drankje te verkiezen boven smakeloos water.

Water bevat misschien niet de caffeïne die je uit koffie haalt, maar het bevat wel veel voedingsstoffen en biedt andere gezondheidsvoordelen. En gelukkig hebben wij ook makkelijk toegang tot schoon drinkwater. Wij hebben voor jou 8 redenen op een rijtje gezet, waarom water zo belangrijk is in ons dagelijks leven:

1. Gebalanceerd vochtniveau in het lichaam

Ons lichaam bestaat voor 60% uit water. Door genoeg water te drinken wordt het vochniveau in het lichaam in balans gehouden.

2. Gezond voedingspatroon

Het drinken van water wordt ook wel gebruikt als een gewichtsverliesstrategie. Door het drinken van water zul je een vol gevoel krijgen, hierdoor zul je minder caloriën binnenkrijgen. Daarnaast wordt voeding dat veel water bevat minder snel verteert, waardoor je langer een vol gevoel hebt.

3. Goed voor de spieren

Water is belangrijk voor de energie in spieren. Spiercellen hebben vocht nodig om optimaal te kunnen functioneren.

4. Goed voor de huid

Wanneer de huid uitgedroogd is, zullen fijne lijntjes en rimpels sneller ontstaan. Door genoeg water te drinken houd je de huid gehydratreerd, waardoor verschillende huidproblemen worden voorkomen.

5. Onderhoudt de nierfunctie

Om te zorgen dat de nieren optimaal kunnen functioneren, hebben ze voldoende vocht nodig.

6. Goed tegen vermoeidheid

Wist je dat water beter is tegen vermoeidheid dan koffie? Dehydratatie is een veelvoorkomende symptoom bij moeheid. Door water te drinken nadat je wakker wordt, word je gehydrateerd en zal je de dag beter beginnen!

7. Goed voor de hersenen

Onderzoeken hebben laten zien dat het drinken van water een positieve invloed heeft op de hersenen. Het drinken van water kan je een fris gevoel geven, en maakt je klaar om te denken en leren!

8. Helpt bij de strijd tegen ziek worden

Water levert voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om een gezond immuunsysteem te onderhouden.

Het lijkt misschien veel, 8 glazen water per dag, maar als je de voordelen leest is het toch zeker wel waard? Plan voor jezelf in wanneer je water moet drinken, zodat je het water over de dag verdeelt. Op deze manier lijkt het niet meer zoveel! Ook tijdens en na het sporten is hydratatie erg belangrijk. Heb jij nog vragen na het lezen van deze blog, neem dan contact op met ons!

Water

0
gezondontbijt smoothies