google-site-verification=w4Br7GQUd0NdM5yhAFDOOmyGz4weRTNFeQAcxsC10jc

Heb jij een midlife-crisis? Dit zijn de ‘signs’…

Sommige mannen/vrouwen worden geconfronteerd met een uitdagende (en mogelijk oogopenenden) tijd ergens tussen hun 40 en vroege 50e jaren. Iets dat ook wel kan worden aangeduid als een “midlife-crisis”. Wij hebben een aantal ‘signs’ opgeschreven die jou kunnen vertellen of jij je nu ook in je midlife-crisis bevindt.

Je stelt jezelf diepe vragen

Een van de dingen die kunnen gebeuren wanneer je een midlifecrisis hebt is dat je je slecht voelt over het leven dat je nu leidt. Zit je wel op de goede weg? Heb je alles uit het leven gehaald wat er in zit? Met andere woorden, je hebt de behoefte om jezelf een sterke evaluatie te geven over het leven.

midlifecrisis

Je maakt snelle beslissingen

Als resultaat van het zoeken naar je ziel, is het mogelijk dat je een aantal belangrijke conclusies hebt getrokken over de toestand van je leven. Een voorbeeld kan zijn dat je huwelijk niet zo romantisch is als dat je had gehoopt of dat je carrière niet langer voldoet aan je eisen. Het gevaar is dat iemand een impulsieve beslissing neemt, als een reflexmatige reactie, op basis van deze gevoelens.

Jouw visie op de toekomst is teleurstellend

Een van de mooie dingen van je jeugd is dat je kan dromen over de toekomst en het idee zal hebben dat je de hele wereld aan kunt. Dit zal op middelbare leeftijd gaan verschuiven, want eigenlijk is de toekomst dan niet meer leuk maar eerder eng. Hoewel het normaal is om je roze bril af te zetten, kan het gevoel zijn dat je niet meer weet wat je te wachten staat beangstigend zijn. Het kan voor sommige zelfs zo somber zijn dat je in een neerwaartse spiraal beland.

Je verveelt je constant

Verveling, gevoelloosheid kan een teken zijn van een midlifecrisis. Het kan zijn dat je in een dagelijkse sleur bent beland die je nu helemaal niet meer leuk vindt. Een mogelijke oplossing is om iets te gaan doen wat buiten je normale routine ligt.

Je hebt een overweldigend gevoel van verlies

Het je het zeurderige gevoel dat er iets in je leven is weggevaagd, maar je kunt niet precies je vinger erop leggen? In dit geval is er vaak sprake van een zekere mate van verlies. Het verlies van een wens, het verlies van het idee wie je wilde zien. Het is een confrontatie met de werkelijkheid die mensen teleurgesteld en onrustig kunnen maken.

Je wordt bewuster van je uiterlijk

Je goed willen voelen en er goed uit willen zien is één ding. Maar uren in een spiegel staren om jezelf te wijzen op de rimpels in het gezicht kan duiden op een crisis. Sommige mensen gaan in deze fase van hun leven tot het uiterste om een look van jeugd of perfectie te bereiken.

Of jouw uiterlijk maakt je helemaal niks meer uit

Terwijl sommige mensen gefixeerd raken op het perfectioneren van hun uiterlijk, kunnen andere juist helemaal stoppen met moeite doen voor het uiterlijk. Mensen moeten zichzelf nooit opgeven, maar als ze dat wel doen dan zijn ze waarschijnlijk eerder geneigd om een midlifecrisis te ervaren.

Je ziet jezelf als een oud persoon

Stel jezelf de simpele vraag: ‘Hoe oud voel ik me?’ Als je jezelf ouder beschouwt dan je jaren zit je misschien in een midlifecrisis. De wetenschap ondersteunt deze theorie, alleen het ouder worden voorspelt een lager psychologisch welbevinden en tevredenheid.

Je denkt dat je beste jaren achter je liggen

Geloven dat alle prachtige gebeurtenissen die zich in je leven hebben voorgedaan al zijn geweest, kunnen een teken zijn dat je in crisismodus zit. Wist je dat veel mensen de beste tijden van hun leven hebben naarmate ze ouder worden?

Je denkt dat elke slechte dag betekent dat je een midlifecrisis hebt

In 1965 is de term ‘midlifecrisis’ bedacht, maar doorgaand onderzoek geeft aan dat deze zogenaamde crisis misschien niet eens bestaat. Geluk komt niet tot stilstand wanneer je 40 wordt. Het is belangrijk dat we de definitie midlifecrisis anders definiëren en het eerder een positieve draai geven. Soms evalueer je tijdens de ‘crisis’ wat niet meer werkt in je leven en probeer je mensen, plaatsen en dingen te introduceren die nuttig, waardevol of vreugdevol kunnen zijn.

En daaraan toegevoegd zijn de mensen van middelbare leeftijd in de 21e eeuw niet meer de mensen van de jaren ‘70 en ‘80. Er is een mentaliteitsverandering geweest. Vrouwen in de leeftijd van 40 tot 50 jaar zijn sterker en betere in staat om door zulke persoonlijke crisissen te komen.

Personal Training

Wanneer je wel het idee hebt dat je in een midlifecrisis zit, probeer dan eens te gaan sporten met een Personal Trainer. Hierdoor krijg je de grip op je eigen lichaam terug en uiteindelijk ook op je geest. Wij hebben meerdere mensen geholpen die in moeilijke delen van hun leven zaten om ze via sporten weer op de juiste rit te krijgen. Wil je lekker in je vel zitten, dan is dit misschien wel iets voor jou. Neem gratis een proefles bij Jon Horton in Utrecht.

0
spierpijn