google-site-verification=w4Br7GQUd0NdM5yhAFDOOmyGz4weRTNFeQAcxsC10jc

Hoe kan je gezond blijven snacken terwijl je thuis werkt…

Tijdens deze hectische periode worden we geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te werken. Dit vinden de meeste mensen over het algemeen geen probleem, maar hier heerst ook een nadeel aan. De kast met lekkernijen is elke dag, echt de gehele dag, dicht in de buurt en dat kan nog wel eens problemen veroorzaken. In deze blog vind je een aantal tips hoe je gezond kunt snacken terwijl je thuis werkt. 

Houd hetzelfde eetschema aan

Zorg dat je, ondanks dat je thuis werkt, je aan hetzelfde eetschema houdt als dat je op je werk ook zou doen. Dus eet op dezelfde tijdstippen als op je werk. Dit klinkt misschien moeilijk in het begin, maar probeer je ritme van werk gewoon op te pakken. Dit zal ook voor je werk zelf voordeliger zijn.

Maak je maaltijden van te voren

Maak je eten van te voren klaar en het liefst natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk. Ontbijt bijvoorbeeld met fruit op een stokje en lunch vervolgens met kwark of dip stukken groente zoals selderij en tomaten in cottage cheese…

Verander je omgeving

Als je merkt dat je vatbaar bent voor stress eten, zorg dan dat je je omgeving verandert. Door bijvoorbeeld: je bureau of tafel te verplaatsen zodat je geconcentreerd kunt werken. Of neem even een pauze van een kwartier en loop een blokje om. Een korte afleiding kan er namelijk voor zorgen dat je stress afneemt en hierdoor heb je ook minder snel de neiging om te gaan snacken.

Luister naar je lichaam

Vaak ga je eten omdat je zin hebt om te eten, maar niet omdat je echt honger heb. Luister dus goed naar wat je lichaam echt wilt voordat je een snack pakt. 

Wees niet te streng voor jezelf

Als je een keer gaat snacken omdat je daar zin in hebt betekent dit niet dat je gefaald hebt. Soms hoort een lekker snack er ook gewoon bij, maar zorg dat je het met mate doet en houd je eetpatroon goed in de gaten. Kies er bijvoorbeeld wel voor als je een dag veel hebt gesnacked om eens uitgebreid te gaan sporten. Wij hebben een thuis workout voor jou gemaakt waarbij je fit de Corona-crisis doorkomt! 

Meer tips: 

feestdagen