Fitness Trends van 2018!

Heb jij ze al geprobeerd? De Fitness Trends van 2018? Misschien weet je niet eens wat de Fitness Trends zijn van 2018, bij deze!  

Eind december maakt heel Nederland goede voornemens en voor 80% van deze voornemens wordt gezegd dat diegene meer wilt sporten en/of wilt afvallen. Hoe ver ben jij met deze voornemens? We zitten nu in eind maart, ben jij al begonnen met je voornemens of moeten we je even een steuntje in de rug geven?

Het is nog geen zomer, de bikini/zwembroek kan nog even in de kast blijven liggen, maar het komt wel steeds dichterbij. Dus is het belangrijk dat je nu vindt wat je leuk vind zodat je jouw ‘summer body’ klaar kunt maken!

Body Weight Training

Hierbij kan je denken aan de volgende oefeningen: push-ups, sit-ups, burpees en dips. De welbekende body weight training staat in het lijstje van de Fitness Trends van 2018. Deze oefeningen zien er simpel uit maar dat zijn ze zeker niet! Doe maar eens even 10 burpees! We dagen je uit!

Body Weight Training kan je gemakkelijk thuis doen, als je hier de motivatie voor hebt, maar wordt toch wel het meest gedaan in de sportschool, op een bootcamp training of met een Personal Trainer. Het gevaar van de Body Weight Training is dat wanneer deze niet goed worden uitgevoerd je bijvoorbeeld last kunt krijgen van je rug. Wij adviseren bij Jon Horton altijd dat je de oefeningen eerst doet samen met een expert, zo kan hij/zij jou advies geven over hoe je moet staan, hoe je die squad goed doet, etc.

fitness

Wearables

Het was al steeds hipper aan het worden maar helemaal in 2018 zijn wearables, denk hieraan Apple Watch, Fitbit, Garmin, Polar, etc, niet meer weg te denken van jouw arm. Er is genoeg keuze, zelfs bij Jon Horton maken wij gebruik van een wearable: Neo Tracker. Het leuke aan de wearables is dat je een simpele training, zoals bijvoorbeeld crossfit, waar totaal geen tech achter zit kan combineren met je high tech gadget! Vooral in groepslessen wordt deze trend steeds groter, doe jij wel net zo goed je best als je buurvrouw? Dit kan je trainer tracken en je anders een extra motivatie preek geven!

Yoga

De trends bestaat natuurlijk al een tijdje maar er komen verschillende soorten varianten op yoga. Vond je de basis yoga niet leuk genoeg, geen zorgen, in 2018 staat de ‘goat yoga’ (ja je leest het goed), de ‘goat yoga’ tussen de fitness trends! Misschien heb je het al op social media voorbij zien komen. Misschien ken je wel meer rare yoga trends. De variaties op yoga worden gekker en gekker, maar goed misschien is het wel iets waar jij graag aan mee zou willen doen en je daardoor wel over de streep trekt!

fitness

Boksen

Een trend die terug aan het komen is in 2018: boksen. Deze sport is zwaar en zeker niet voor iedereen weggelegd, maar wanneer je wel volle bak aan het boksen bent zal je merken dat je niet alleen strakker in je lijf komt te zitten maar dat je ook een onwijs goede conditie krijgt. Touwtje springen, sparren, opdrukken, etc. dit alles zorgt voor een optimale conditie!

fitness

Personal Training

Iets wat ieder jaar een beetje groter aan het worden is, is toch personal training. Het personaliseren van je voeding, huidverzorging, kleding, technologie, staat hoog op ons lijstje. Het personaliseren van een training wordt ook steeds groter. Oefeningen doen die gefocust zijn op JOUW probleemgebieden en niet die van de gehele groep! Heb je interesse in een gratis proefles bij Jon Horton? Klik dan op deze link en lees meer!

0
awkwardcalorieën