google-site-verification=w4Br7GQUd0NdM5yhAFDOOmyGz4weRTNFeQAcxsC10jc

Wat voor een effect heeft fitnessen op je hersenen?

Je hebt mensen waarschijnlijk wel eens iets horen zeggen als ‘je hersenen zijn als een spier’. Dit wordt voornamelijk gezegd door mensen uit het onderwijs. Dit zorgt er voornamelijk voor dat miljoenen jongeren over de hele wereld achter hun bureau zitten te werken aan hun wiskunde, essays schrijven of kikkers aan het ontleden zijn om hun hersenen te trainen. Maar klopt dit ook?

Grijze massa

Wat interessant is, is dat de vergelijking van de hersenen als spier niet heel nauwkeurig is. Als je je armspieren wilt trainen, moet je je armspieren buigen. Bij je hersenen werkt dit echter niet zo en moet je zorgen voor een zorgvuldige aanpak. Bij het trainen van je armspieren, maak je ook gebruik van de grijze massa in je hersenen. Je wordt dus ook nog slimmer tijdens het trainen!

Het effect van fitness

Fitnessen beïnvloed de hersenen op verschillende manieren. Het verhoogt de hartslag, waardoor er meer zuurstof naar de hersenen wordt gepompt. Het zorgt ervoor dat er hormonen vrij komen die een hele goede omgeving bieden voor de groei van je hersencellen. Fitnessen zorgt ook voor de groei van nieuwe verbindingen tussen cellen in de belangrijke gebieden van de hersenen. Er is zelfs aangetoond dat lichaamsbeweging zorgt voor verhoogde groeifactoren in de hersenen waardoor het brein makkelijker nieuwe zenuwverbindingen aan kan gaan. 

Vrolijker worden van sporten

Tegenwoordig wordt zelfs gezegd dat sporten ervoor zorgt dat mensen vrolijker worden en dit ervoor zorgt dat er meer celgroei is in de hippocampus, een hersengebied dat verantwoordelijk is voor leren en het geheugen. Doordat mensen fitnessen kunnen de mensen depressies tegen gaan. Dit is natuurlijk erg belangrijk. 

Fitness zorgt voor een betere concentratie

Fitness kan ervoor zorgen dat je je langer en beter kunt concentreren. Tijdens een onderzoek in Nederland wisselde ze lezingen af met 20 minuten aerobic trainingen en toen werd er ontdekt dat de aandachtsspanning van de studenten verbeterde. Ook in Amerika is hier onderzoek naar gedaan. Daar verzorgde ze dagelijks sportlessen het hele schooljaar door daardoor werden de studenten fitter, maar werden ze ook beter in het concentreren, multitasken en het onthouden van informatie. 

Kortom fitnessen heeft een hele goede invloed op jouw hersenen. Heb je hier nou meer vragen over. Neem dan hier contact met ons op. Volg ons op Facebook voor meer tips en tricks!

0
Hygiene sportschoolmultivitamines training