Criteria waaraan jouw sportschool moet voldoen

We hebben het al eens eerder gehad over de criteria waar jouw personal trainer aan moet voldoen, maar het vinden van een goede sportschool is ook heel erg belangrijk. In deze blog vind je tien punten waar jouw sportschool aan moet voldoen.

Locatie

Het is van essentieel belang dat de locatie van jouw sportschool handig en gemakkelijk te bereiken is. 

Na een lange dag werken wil je geen uur bezig zijn in het verkeer om jouw sportschool te bereiken, maar wil je er zo snel mogelijk zijn. Anders kan het zomaar zijn dat je na werk en sporten pas om 10 uur thuis bent. Kies daarom een sportschool die óf op weg is naar huis óf in de buurt is van je huis. Hierdoor is de kans veel kleiner dat je jouw training overslaat en gemotiveerd blijft. 

Abonnementskosten

Uiteraard zijn de kosten ook een belangrijke factuur bij het kiezen van je sportschool. De kosten van de sportscholen kunnen namelijk heel erg variëren, afhankelijk van het soort abonnement dat je hebt (duur, type, student – geen student etc.) en afhankelijk van hoe exclusief de sportschool is. 

Verstandig is om, voordat je een abonnement afsluit, een aantal sportscholen in de buurt af te gaan en de prijzen te vergelijken. Tip: rond het einde van de zomer of einde van het jaar hebben veel sportscholen speciale promoties/kortingen. 

Demografisch lidmaatschap

Een andere factor is bijvoorbeeld de demografische samenstelling.

Sommige vrouwen bijvoorbeeld gaan liever naar een sportschool waar alleen maar vrouwen sporten dan een gemengde sportschool. Anderen gaan weer liever naar een gemengde sportschool. Informeer hiernaar voordat je lid wordt bij de sportschool, zodat je de juiste keuze maakt.

Extra mogelijkheden

Buiten het fitnessen kan het ook zijn dat je meer verlangt van jouw lidmaatschap bij de sportschool. Voor moeders bijvoorbeeld zou het handig zijn wanneer er een kinderdagverblijf in de sportschool zit, maar sommigen willen weer een massage na het sporten of even een duik in het zwembad nemen. 

Openingstijden sportschool

Controleer altijd van te voren de openingstijden van de sportschool. Als je graag voor het werken traint, moet je er wel zeker van zijn dat deze geruim op tijd open is zodat je vroeg genoeg kunt beginnen. Ook is het handig om te weten wat de openingstijden zijn gedurende de vakanties of feestdagen zodat jij wel je trainingen kan blijven uitvoeren. 

Personal trainers

Wanneer jij niet weet wat je moet trainen of hoe, is het ook belangrijk dat jouw sportschool goede, gekwalificeerde personal trainers heeft. Ben je nu op zoek naar een personal trainer? Neem dan hier contact met ons op!

Sportklasjes

Zoek bij de sportschool een overzicht van de sportlessen die de sportschool aanbiedt, zodat je kunt zien of de sportschool iets voor jou is. Soms ontbreekt de motivatie om in je eentje de sportschool in te duiken, dan biedt een sportles jou de uitstekende mogelijkheid om alsnog te gaan sporten.

Hygiëne

Een van de belangrijkste, zoniet de belangrijkste, factoren tijdens het vinden van de juiste sportschool is de hygiëne. Je wilt niet trainen op of met apparatuur dat niet school is. Niet alleen omdat dat gewoon vies is, maar ook omdat je hier ziek van kan worden. Kijk dus goed naar de zalen om te kijken of iedereen een handdoek gebruikt en of er genoeg schoonmaakspullen/middelen liggen om de apparatuur schoon te maken na gebruik. 

Kwaliteit van de apparatuur en gewichten

De kwaliteit van de apparatuur en gewichten die de sportschool aanbiedt zijn ook erg belangrijk bij het overwegen van een sportschool. Als je weet dat je bijvoorbeeld veel cardio doet, maar er niet voldoende apparaten staan kan dit een reden zijn om niet voor deze sportschool te kiezen. Niet is namelijk frustrerender dan na een lange dag bij je sportschool aan te komen en niet te kunnen trainen wat je wilt.

Ook geldt dit voor de gewichten. Wanneer hiervan bijvoorbeeld de rubber van de hendels bijna van de gewichten afvallen is dit een reden om niet te kiezen voor deze sportschool. Ook is het belangrijk dat er voldoende gewichten zijn om jouw doelen te bereiken.

Opzegtermijn sportschool

Bekijk tenslotte de opzegtermijn van de sportschool. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer je ergens 3 jaar hebt gesport, maar vervolgens verhuist. Moet je dan het hele jaar doorbetalen of mag je stoppen na een maand?

Dit zijn belangrijke criteria om naar te kijken, anders blijf je wellicht doorbetalen terwijl je hier helemaal niet meer sport. 

0
rustperiodewaarom kom ik aan terwijl ik train