Cellulite, hoe kom je eraan…. Hoe kom je eraf?

Cellulite, hoe kom je eraan…. Hoe kom je eraf?

Cellulite is een probleem wat bij 90% van alle vrouwen voorkomt. Het is een sinaasappel achtige look van de huid op benen, billen en soms armen. Er zijn bobbeltjes, putjes, huidverslapping.

Hoe kom je eraan?

Het ontstaat door het vrouwelijk hormoon oestrogeen in combinatie met een slechte doorbloeding van het lichaam. Cellulite heeft niets met overgewicht te maken. Zelfs dames met maatje 34 kunnen cellulite hebben. Vetverbranden en afvallen helpt  niet om cellulite te verminderen.

Er zijn verschillende fases van cellulite:

Fase 1: Je ziet eigenlijk niets van de cellulite tenzij je met twee handen de huid naar elkaar toe duwt. Dan komen de bobbels tevoorschijn. Plaatselijk houdt het lichaam vocht vast.

Fase 2: Op het moment dat je staat is de cellulite zichtbaar. Zodra je gaat liggen is het weer verdwenen. Er zijn al wat verklevingen en soms voelen de benen zwaar aan.

Fase 3: Zowel bij zitten als liggen is de cellulite zichtbaar. Soms zijn er ook gesprongen vaatjes zichtbaar en is de huid niet egaal van kleur. De benen houden vaak veel vocht vast en de huid is verslapt.

Fase 4: De putjes zien er meer als verklevingen uit, ze zijn dieper en pijnlijk. De benen voelen vermoeit aan. Vaak is er een combinatie met spat aderen. De huid is ernstig verslapt.

cellulite fases

Hoe kom je van cellulite af:

Het is een hardnekkig probleem maar met wat doorzettingsvermogen en de juiste tips kan je 1 a 2 fases terug. Wat kan je doen?

Slim trainen

Afvallen helpt niet tegen cellulite. Krachttraining werkt wel. Allereerst zorgt krachttraining voor een betere doorbloeding van het lichaam! Weet je nog? Dat was de oorzaak van cellulite. Daarnaast houdt krachttraining oestrogeen in balans. De andere hoofdoorzaak van cellulite! Doordat het lichaam strakker wordt, word cellulite ook minder. Ben niet bang voor een mannelijk uiterlijk! Ons body sculpting programma is perfect in de strijd tegen cellulite en je verliest ook nog flink wat centimeters van je buik!

Eet meer groente

Meer vezels zijn bijzonder belangrijk voor een goede vochthuishouding van het lichaam. Een goede vochthuishouding is de basis van gezond weefsel. Dit geld voor huid en spieren. Door voldoende vezels gaat de totale gezondheid vooruit, word cellulite minder en je buik platter. Wat houd je nog tegen?

Vermijd snelle suikers

Snoepjes, koekjes en andere suiker zijn ongezond en veroorzaken naast overgewicht ook slecht weefsel. Zeker suiker wat gekoppeld is aan vet of een eiwit is en verhit is… Dat klinkt ingewikkeld maar het is een groot probleem voor het lichaam waar de wetenschap pas recent achter is gekomen.  Door deze specifiek combinatie ontstaat  glycatie in het lichaam. Dit betekend dat weefsel stijver (versuikerd) wordt. Dit is nadelig voor bloedvaten, huidweefsel enz. Waar je aan moet denken bij voeding die hoge glycatie waarden bevat? Gefrituurde producten, geroosterd brood, schnitzels enz. Eigenlijk alles wat een lekker bruin knapperig laagje heeft.

Stop met het jojo-effect

Een paar kilo eraf en dan weer een paar kilo erbij. Het is slecht voor de totale gezondheid en het veroorzaakt extra cellulite. De huid verslapt van het jojo-effect en je hormoonbalans gaat ervan door de war. Stop dus met de crash diëten en zorg voor stabiele gewoontes van regelmatig sporten en gezond eten. Wij helpen je graag een einde te maken aan jouw “jojo leven”

Stopen met roken

Roken is ongezond, dat weet iedereen. Maar niet iedereen weet dat het cellulite veroorzaakt. Roken zorgt voor een slechte doorbloeding en vermindert het zuurstof naar de weefsels. Ook je billen en je benen hebben last van roken!

Vermijd de zon, kies voor bruin zonder zon

De zon is slecht voor de huid. Collageen wordt afgebroken en daardoor wordt cellulite ook erger. Bovendien krijg je er rimpels van een veroorzaakt de zon huidkanker. Geniet met mate geld dus niet alleen voor alcohol maar ook voor de zon! Toch lijkt cellulite minder op een mooi gebruinde huid. Kies daarom voor een bruin zonder zon. Je hebt dan een prachtige kleur en geen nadelen van de zon. Let wel op, de bruin van bruin zonder zon beschermt je niet tegen zonverbranding.

Wil je met Jon Horton aan de slag om je benen en billen strakker te maken? Maak een afspraak voor een gratis intake: https://jonhorton-personaltrainer.nl/proefles/

0
stressburn-out