‘Bring Sally Up’ is het perfecte nummer voor je volgende fitnessuitdaging!

Op en neer bewegen wanneer het nummer het zegt, dit klinkt heel makkelijk, maar het is zoveel moeilijker dan het lijkt! 

Het samenstellen van de perfecte trainingsafspeellijst ligt ergens tussen kunst en wetenschap. De juiste keuze van het uptempo-nummer kun je motiveren en je training naar een hoger niveau tillen door je bewegingen af te stemmen op het ritme van het nummer. Misschien kennen jullie ook wel Jesse Laico die zijn buikspieren trainde met het nummer: ‘Baby-Shark’. 

Bring Sally Up!

De nieuwste muzikaal geïnspireerde fitnessuitdaging is van het nummer: ‘Bring Sally Up’ waarbij je de bewegingen afstemt op de tekst: ‘Green Sally up / and green Sally down / lift and squat / gotta tear the ground.’

Verschillende YouTubers hebben dit geprobeerd met pushups. Op en neer bewegend met de ‘ups’ en ‘downs’ van het nummer. Wanneer je borst de grond raakt, ben je af!

Laurie Shaw probeerde dit onlangs met een paar vrienden, en ontdekte dat het zelf uitvoeren van de pushups niet het moeilijkste deel van de uitdaging is, maar het behouden van die spanning voor de stukken van het nummer die geen “omhoog” of “omlaag” bevatten. Op ongeveer 1 minuut en 42 seconden, minder dan halverwege het nummer, hebben ze allemaal toegegeven en zichzelf op de grond laten vallen, na 15 pushups te hebben voltooid. ‘Het is verdomd moeilijk’, zegt Shaw. Zie onderstaand het filmpje wat hij maakte voor zijn YouTube kanaal:


Niet alleen pushups!

De eigenlijke titel van het nummer is ‘Flower’, afkomstig van het album Play: The B Sides van Moby uit 2000. En het is van toepassing op meer dan alleen pushups; andere lichaamsgewichtoefeningen, zoals squats en pullups, werken ook. (De ‘Bring Sally Up’-squatuitdaging begon eigenlijk al in 2015.)

‘Bring Sally Up’-pullups zijn echter nog uitdagender dan de push-ups, zoals aangetoond door Sergeant Michael Eckert en zijn peloton in hun uitdaging, waarbij sommige deelnemers na slechts drie herhalingen maximaal zijn:


Zelfs een expert in pullups zal het niet goed doen vanwege de complexiteit van de beweging. Welke oefening denk je dat je kunt proberen om met het nummer te matchen? Probeer het eens en tag Jon Horton in jouw bericht. Wij gaan de uitdaging aan!

Ben jij op zoek naar een personal trainer in de regio Utrecht? Neem dan contact met ons op, of boek direct een gratis proefles!

0
balans