Afvallen, lukt niet? Jon geeft jou 9 redenen wat er mis zou kunnen zijn.

Jon Horton geeft jou 9 punten, die de rede van slechte resultaten zouden kunnen zijn.

1. Je eet te weinig calorieën

Veel mensen denken dat een dieet vooral betekent dat je gaat afvallen door weinig te eten. Vaak wordt er een dieet van 1000 calorieën ingezet. Voor sommige mensen is dit genoeg. Voor de meeste mensen is het tekort. Uit je voeding halen je namelijk je bouwstoffen voor je lichaam. Als je weinig eet, heb je ook weinig bouwstoffen. Dat werkt dus niet.

In de eerste weken zal je zeker afvallen. Maar dan bereik je het beroemde plafond. Je houd je strikt aan je dieet maar je valt niet meer af. Wat er is gebeurd is dat je lichaam zichzelf heeft aangepast aan de weinige calorieën die je eet. Je stofwisseling is naar beneden gebracht. Wat nu? Nog minder eten? Opgeven?

Het is belangrijk genoeg te eten zodat je lichaam voldoende bouwstoffen binnen krijgt. Als het lichaam jou kan vertrouwen dat je iedere dag opnieuw genoeg van de juiste dingen eet, zal jouw lichaam jouw vetreserves loslaten.

Heb jij vaak een laag calorieën dieet gevolgd en wil jij jouw stofwisseling daarom een boost geven? Lees deze blog voor tips en ga weer afvallen:

2. Alles wat verboden is, is lekkerder

Ken je dit? Je wilt afvallen dus je verbied jezelf je favoriete snacks te eten. Vervolgens zie je overal jouw favoriete snack liggen. Hoe lang houd je dat vol? Je bent het meest succesvol als je een plan maakt, waarbij je dagelijks gezond eet en een keer in de week iets lekkers mag hebben. Je zult zien dat jouw favoriete snack dan nog lekkerder smaakt dan anders omdat het een beloning is voor al je gezonde dagen. Er zijn diverse studies die aantonen dat soms iets vettigs of zoets eten juist je stofwisseling stimuleert. Zolang je het maar niet dagelijks eet kan je best eens toegeven aan jou zondes!

3. Ontbijt overslaan

Er zijn vele studies die aantonen dat afvallen beter gaat als je het ontbijt niet overslaat. Het is niet alleen een goede start van de dag, het is ook de prikkel voor je lichaam om in actie te komen en te gaan verbranden. Sla dus nooit je ontbijt over!

4. Te grote porties en over eten

Je bent de hele dag al goed bezig! Gezond ontbijt, light lunch en nu is het avond eten tijd. Dan mag je toch wel een extra portie? Het antwoord is “néé”. Het is beter om kleine porties te verdelen over de dag dan grote porties in een keer te eten. Je lichaam kan maar zoveel tegelijk gebruiken als brandstof. De rest word omgezet naar vet. Verdeel je eet momenten dus over 3 kleine maaltijden met 3 snack momenten per dag.

5. Losgaan in het weekend

De hele week heb je goed op je dieet gelet. Je bent al af aan het vallen. Nu is het weekend, tijd om te relaxen en jezelf lekker te verwennen. Tot zover is er niets mis mee. Totdat het genieten van je weekend omslaat in tussendoor snacken. Voor je het weet heb je zo extra snacks weggewerkt en is al je harde werk van de week weer ongedaan gemaakt. Zorg daarom dat je in het weekend een ritme aanhoudt met eten. Ga extra bewegen en verwen jezelf met wat anders dan ongezond eten.

6. Overeten na een training

Afvallen gebeurd als je meer calorieën verbrand dan je eet. Als je jezelf na een training beloond met een zware maaltijd doe je jezelf tekort. Pas ook op met sportdrankjes. Deze bevatten vaak veel suikers. Water is de beste drank en een stukje fruit met een proteïne shake is een uitstekende keuze voor na een intensive training.

7. Te weinig slaap of te veel slaap

Wist je dat slaap en afvallen veel met elkaar te maken hebben? Een goede nachtrust is een voorwaarde voor een gezonde hormoonspiegel. Hormonen spelen weer een rol bij afvallen. Een recente studie heeft aangetoond dat mensen met een chronisch slaap te kort meer eten dan (gemiddeld 550 calorieën per dag) dan mensen die goed slapen. Wil jij jezelf slank slapen, probeer dan tussen de 7 tot 9 uur per nacht te slapen.

8. Niet effectief trainen

Het gaat er niet alleen om dat je traint, het is ook belangrijk op de juiste manier te trainen. Je kent de dames en heren wel in de sportschool die 2 uur binnen zijn en geen druppel zweet hebben achter gelaten. Om effectief te trainen zal je jezelf moeten uitdagen.

Vet verbranden door cardio is een manier, houd er wel rekening mee dat je dan gemiddeld 2 uur op een lage weerstand moet bewegen. Effectiever is het om intensief te trainen met gewichten. Hierdoor train je spieren die het meeste energie verbruiken in het lichaam. Houd de rust tijd tussen de sets kort zodat je hartslag hoger blijft. Zo verbrand je en bouw je aan een strakker lichaam.

9. Houd rekening met de vloeibare calorieën

Bijna iedereen die een voedingsdagboek inlevert bij Jon Horton Personal Training in Utrecht schrijft nauwkeurig op wat ze eten. Wat de meeste mensen vergeten is wat we drinken. Cappuccino’s, frisdrank, vruchtendranken, alcohol, munt thee met honing zijn allemaal calorieën bommen. Als ik dit soms optel kom ik aan 500 calorieën wat mensen drinken per dag. Houd het bij water, ongezoete groene thee en suikervrije dranken.

Wil je hulp bij het sporten en tegelijkertijd een voedingsadvies krijgen? Vraag hier een gratis proefles aan!

0
dieet