google-site-verification=w4Br7GQUd0NdM5yhAFDOOmyGz4weRTNFeQAcxsC10jc

8 fruitsoorten die een klein beetje proteïne bevatten!

Nog een reden om voor fruit te kiezen! Wat zijn de beste bronnen van proteïne? In dit lijstje komen kip, vis, zeevruchten, kalkoen, tofu, Griekse yoghurt, bonen, linzen, kwark en eieren hoog aan het lijstje. Andere voedingsmiddelen die een goede eiwitbron zijn, zijn noten, zaden, kaas, melk en doperwten. Nergens in deze lijstjes vind je fruit terug en dat komt grotendeels omdat fruitsoorten niet aan de eisen voldoet.

Om als een goede eiwitbron te worden beschouwd moet een portie meer dan 6 gram eiwit bevatten. Volkoren granen, fruit en groenten bevatten elk een paar gram eiwit maar zijn vaak geen volledige eiwitbronnen en leveren ons meer macronutriënten (vet, koolhydraten) dan eiwitten. Tenzij je er kilo’s van eet, komt fruit per portie ver onder het benodigde om jouw spieren te helpen in de opbouwing.

Fruit levert wel wat proteïne maar het zal geen grote indruk maken. Meestal krijg je hier juist koolhydraten van. Gemiddeld levert fruit ongeveer 15 gram totale koolhydraten uit natuurlijke bronnen van suiker zoals fructose en glucose.

Maar alleen omdat fruit koolhydraten en suiker bevat, wil dit nog niet zeggen dat je fruit moet vermijden. Het is alleen dat je geen fruit moet huisvesten als je wilt proberen om meer eiwitten binnen te krijgen. Kortom, alleen fruit helpt je niet om je spieren op te bouwen.

Nog een interessant artikel: ‘Zijn bevroren groenten en fruit gezonder dan verse groenten en fruit?’

Dat gezegd hebbende, de koolhydraten die in fruit zitten zijn waardevol voor de eiwitsynthese. Voedingsmiddelen die koolhydraten leveren, zoals veel fruit geven ons energie en vezels waardoor ons lichaam eiwit kan sparen voor de spiergroei, herstel en vorming! 

De acht fruitsoorten die wij hebben opgeschreven zijn enkel de fruitsoorten met de hoogste eiwitconcentraties. Nogmaals de hoeveelheden zijn karig vergeleken met bijvoorbeeld zes gram eiwit in een enkel ei.

Maar ja, gooi je winkelwagentje vol met deze fruitsoorten in het bijzonder als je wat verandering kan gebruiken dan de standaard appels en bananen.Doe het gewoon niet alleen voor de eiwitten.

Jackfruit

Eiwit: 1,42 gram per portie van 1/2 kopje

Deze trendy vrucht heeft de krantenkoppen gehaald als een populaire vleesvervanger. Jackfruit bevat veel vitamine B6, een voedingsstof die nodig is voor het metabolisme van eiwitten.

Let echter op: hoewel jackfruit vanwege zijn textuur in plaats van vlees wordt gebruikt, is het op zichzelf geen eiwitvervanger. Vertrouw op jackfruit vanwege zijn smaak en textuur, maar niet als bron van proteïne.

Pruimen

Eiwit: 0,95 gram per portie van 1/4 kop

Gedroogde pruimen hebben een beetje proteïne per portie. Maar zoals je waarschijnlijk weet, staan ​​ze beter bekend om hun vezelgehalte. Dus je moet er zeker voorzichtig mee zijn als het gaat om de portiegrootte en je spijsvertering. Tenzij je verstopt bent, kan het overdrijven van de pruimen je mogelijk de hele dag naar de badkamer laten rennen.

Gedroogde kersen

Eiwit: 1 gram per portie van 1/4 kop

Een evaluatie uit 2018 van de voedingswaarde van kersen wees uit dat ze hielpen ontstekingen en artritis te verminderen en de slaapkwaliteit verbeterden. Bovendien is zure kersensap ook een uitstekend hulpmiddel gebleken voor pijnlijke spieren.

Abrikozen

Eiwit: 1,1 gram per 1/4 kop

De vrucht zonder pit is super hoog in kalium en vitamine A, die wortelen ook hun oranje kleur geven. Abrikozen zijn ook een geweldige bron van vitamine C. 

Guave

Eiwit: 2,11 gram per portie van 1/2 kopje 

Voor vers fruit heeft guave de overhand op het gebied van eiwit. Het is ook gebleken dat het een uitstekende bron van vezels is en veel antioxidanten bevat. Gebruik guave om een ​​smoothie zoeter te maken naast een andere eiwitbron, zoals eiwitpoeder, Griekse yoghurt of kwark.

Gouden rozijnen

Eiwit: 1,35 gram per 1/2 kop (verpakt)

Rozijnen zijn een goede vegetarische bron van ijzer en leveren vezels en kalium. Ze blijken ook te helpen bij het voorkomen van trek in junkfood. Gebruik rozijnen om granen zoeter te maken in plaats van granen met veel suiker te kopen.

Avocado

Eiwit: 3 gram per 1 kop (blokjes)

Ja, een avocado is een vrucht. Nog een verrassend feit: dezelfde hoeveelheid avocado (1 kopje blokjes) heeft maar liefst 10 gram vezels. Is er iets dat avocado niet kan?

Kiwi

Eiwit: 2,05 gram per 1 kop (in plakjes)

Deze fel groene vrucht met zaadjes geven een beetje proteïne aan fruitsalades, maar zijn ook geweldig als je ze halveert en met een lepel begint te scheppen!

Misschien ook leuk voor jou: ‘Hoe kan je gezond blijven snacken terwijl je thuis werkt?’

Meer tips? Volg ons ook via Instagram!

0
naarmate je ouder wordtslapengaan