6 Tips om je humeur te verbeteren

Wat je eet heeft meer effect op je humeur dan je denkt. Lees hier wat je kunt eten om je humeur een boost te geven.

1 Sla geen maaltijden over

Iedere dag zou moeten bestaan uit zes eetmomenten. Ontbijt, lunch en diner, met drie snackmomenten hier tussenin. Door het eten van meer maaltijden maar kleinere porties houd je de balans in je suikerspiegel. Dit voorkomt dat je een dip krijgt gedurende de dag.

2 Drink voldoende

Veel mensen hebben te weinig vocht in het lichaam. Als je wacht met drinken totdat je dorst hebt, is het te laat. Dorst is een noodsignaal van het lichaam. Voordat je dorst krijgt is je concentratievermogen al terug gelopen. Een gemiddeld persoon heeft minimaal 8 glazen water per dag nodig, buiten koffie, thee en andere dranken.

3 Zorg voor balans in de maaltijden

Iedere maaltijd zou moeten bestaan uit proteïnen, koolhydraten en vetten. De hoeveelheden die je nodig hebt zijn afhankelijk van leeftijd, geslacht, activiteiten, gewicht en lengte. Een “dieet”gebaseerd op man of vrouw is dus niet effectief. Wil je laten berekenen wat je nodig hebt, vraag dan een voedingsconsult aan via onze website.

4 Ben gematigd, zeker in de “lege calorieën”

Lege calorieën zijn voedingsmiddelen die veel calorieën en weinig voedingsstoffen bevatten. Ben ook gematigd met alcohol, cafeïne, suikers en zout.

5 Krijg een boost van “good mood food”

Onderzoek heeft uitgewezen dat voedingsstoffen die een hoog gehalte hebben aan het aminozuur “trypophan” een stof in de hersens vrijmaakt die je een gevoel van optimisme en rust geven. Voorbeelden zijn: bananen, avocado’s, gedroogde abrikozen, walnoten en zonnebloempitten. Ook lijken stoffen met veel omega-3 een verbetering te hebben op het humeur en een gejaagd gevoel te verminderen. Omega-3 vind je in vette vis zoals zalm en makreel en walnoten. Sinds kort kun je ook omega supplementen bestellen in de beste kwaliteit via Get Fit NOW. Voor meer informatie mail naar: info@getfitnow.nl

6 Houd een voedingsdagboek bij.

Een voedingsdagboek kan je helpen om te zien waarom je wat eet, waarom je maaltijden overslaat of wanneer je honger krijgt. Ook word je bewust van wat je eet. Het is toch altijd anders om het zwart op wit te zetten. Een voorbeeld van een voedingsdagboek kan je downloaden op onze site onder download.

Personal trainer Utrecht

Naast eten geeft sporten natuurlijk ook een ontzettende boost aan je humeur, ga daarom nu aan de slag met Jon de personal trainer in Utrecht! Door regelmatig te sporten verbetert je humeur en kun je beter om gaan met stress en de uitdagingen van het leven.

0
rokenvoeding tijdens zwangerschap