google-site-verification=w4Br7GQUd0NdM5yhAFDOOmyGz4weRTNFeQAcxsC10jc

5 voordelen van trainen in de herfst!

De herfst is weer goed aanwezig in Nederland. Het weer is veranderd, de regen is nog meer terug dan normaal, het is kouder en de verwarmingen gaan langzamerhand aan in huis. Als ik naar buiten kijk is niet het eerste wat ik denk: ‘ik ga sporten vandaag!’. Vooral omdat ik nu grote truien aankan en niet meer in zwemkleding hoef voor een tijdje is mijn motivatie om te sporten aan het dalen. Misschien geldt dit ook voor jou? Omdat ik zelf last heb van dit probleem dacht ik bij mezelf wat zijn nou de voordelen van trainen in de herfst?

Dus FALL INTO FITNESS, hier zijn 5 voordelen die jou misschien helpen om WEL te gaan trainen in de herfst:

  • ROUTINE: het is belangrijk bij sporten, of je dit nou met een personal trainer doet of gewoon zelf, dat je routine aanbrengt in je beweging. Wat je vaak ziet is dat er in de zomer weinig routine is om te trainen. Mensen kiezen er dan vaak liever voor om op het terras te zitten of gaan spontaan naar het strand en skippen daardoor hun trainingen. Maar wat het fijne is aan de herfst, is dat je nu een betere routine kunt creëren. De herfst is een seizoen wat redelijk steady is qua weer, het is bijvoorbeeld niet aan het vriezen en in de zon zitten is er ook even niet bij.

  • SPORTSCHOLEN ZIJN LEGER: over het algemeen zien we dat de sportscholen in de herfst minder druk worden bezocht dan normaal. Mensen zijn uit het zomerseizoen dus zijn minder geneigd om te gaan bewegen. Nu kan je ongegeneerd keihard zweten en meezingen op het nummer dat je aan hebt staan!
  • VOORBEREIDING VOOR KERST: ja iedereen zegt het vooral NA de kerstdagen: ‘ik moet nu echt weer gaan sporten, ik ben zoveel aangekomen…’. Maar waarom begin je hier niet al meteen mee? Zorg ervoor dat je fysiek maar ook mentaal klaar bent voor de kerstdagen! Zo zul je je na die feestmalen je niet meteen een 10-tonner voelen!

herfst

  • PERFECTE TEMPERATUREN: de zomer wordt vaak als te heet beschouwd en de winter als te koud. Nou dan komt het goed uit dat we er nog een seizoen tussen hebben. Sporten wanneer de temperatuur niet te heet is en wanneer het zonnetje nog een beetje op het gezicht brand. Dit klinkt ideaal toch?

herfst

  • NIEUW SEIZOEN, NIEUW DOEL: vaak maken we aan het begin van het nieuwe jaar plannen, je wilt fitter worden dit jaar, meer sporten, gezonder eten. Maar waarom begin je niet ieder seizoen met een nieuw doel. In de herfst wil je bijvoorbeeld 4 kilo afvallen. In de winter wil je op een steady gewicht blijven. De lente gebruik je om toch weer even wat kilo’s af te vallen en de zomer gebruik je om je geweldige body te showen! Klinkt goed?

Herfst het nieuwe ideale sport seizoen?

Ga dus niet bij de pakken neer zitten. Schijnt het zonnetje buiten pak dan je hardloopschoenen en ga een rondje rennen. Of laat je ondersteunen door een personal trainer! Jon Horton staat te popelen om met jou aan de slag te gaan deze herfst! Je kunt een gratis proefles nemen om te kijken of personal training wat voor jou is!

foutensamen