5 dingen die je niet worden verteld wanneer je personal trainer wordt!

Er zijn een aantal dingen die wij niet wisten voordat we kozen voor het vak personal training. Ieder vak heeft zo zijn voor en nadelen. Wij hebben een aantal dingen opgeschreven die we niet wisten voordat we personal trainer werden.

  1. Jon ging zelf nog gezonder eten:Jon komt zelf uit de sportwereld en leerde al op jonge leeftijd het belang van gezonde voeding voor een sterk lichaam. Echter had Jon het geluk van nature een atletische bouw te hebben en kwam er vroeger mee weg om optimaal te presteren zonder heel erg op voeding te letten. Sinds Jon werkt als Personal Trainer is dit echter helemaal omgeslagen! Want hoe kan je andere mensen vertellen dat ze goed moeten eten zonder het zelf ook te doen? Eindresultaat…. Jon is fysiek nu in betere conditie dan toen hij als topsporter actief was.
  2. Sociale situaties zijn niet meer hetzelfde: ken je dat, wanneer je een dokter in je vriendenkring hebt je toch gaat vragen naar dat ene pijntje in je oor, of dat moedervlekje op je gezicht. Dat is hetzelfde bij personal trainers. Er wordt ons altijd wel wat gevraagd. Geen probleem natuurlijk hier hebben we voor gekozen, maar dit wisten we niet van tevoren!
  3. Jouw aanwezigheid maakt andere ongemakkelijk: “Oh Jon, ik ben taart aan het eten, wat ben ik ook een vreetzak, he?” Als ze het niet hardop zeggen dan is de kans groot dat ze het wel denken. Dit is een van de dingen waar je als PT mee moet dealen. Mensen worden bewuster wat ze eten wanneer jij erbij bent.
  4. Je ontwikkelt een ‘bovennatuurlijke’ perceptie van tijd:tijdens sessies ben je veel bezig met tellen. Wanneer een klant een oefening doet ben jij in je hoofd aan het tellen, terwijl jij ondertussen de volgende oefening aan het klaarzetten bent, de telefoon opneemt, zoekt naar je stopwatch en op de houding van de klant let.
  5. Je ontwikkelt een unieke vriendschap met je cliënten:wanneer je iemand drie keer per week ziet krijg je veel te horen over iemand zijn of haar privé leven. Een personal trainer is veel meer dan alleen maar een stok achter de deur, je deelt zweet en tranen. Samen bereiken we hoogte punten in prestatie en gaan we door dalen als het moeilijk word. Hierdoor ontstaat een unieke band tussen de Personal Trainer en de cliënt.

WIST JE DAT?

Ja! Dat zijn even 5 punten waar je misschien niet snel aan denkt bij een Personal Trainer! Een vak als PT is een vak an sich en dat kan je alleen doen als je helemaal tot over je oren verliefd bent op dit vak!

Wil je een afspraak maken voor een gratis proefles?

0
vinden