4 dingen die fijn zijn om te weten voordat je begint met hardlopen!

Hardlopen is iets waar veel mensen voor kiezen zodra het weer wat lekkerder weer wordt. Het is een makkelijke manier, je hebt namelijk geen sportschool abonnement of aparaten nodig, om te trainen. Ook is hardlopen een goede manier om snel fit te worden. Het is bij hardlopen wel belangrijk dat je weet dat het niet belangrijk is dat je meteen een hele marathon moet lopen of dat je zo snel mogelijk van A naar B moet rennen. Wij hebben een aantal dingen opgeschreven die fijn zijn om te weten voordat je begint met hardlopen.

Je hoeft niet te snel te gaan

Denk jij dat hardlopen alleen maar voor superatleten is? Dan heb je het mis! Iedereen kan hardlopen! Ook jij! We zien vaak dat mensen denken dat ze niet kunnen hardlopen omdat ze niet zo snel zijn als de buurman, maar hallo… Rennen op jouw eigen tempo is ook al hardlopen en geloof ons als we zeggen dat je echt vanzelf beter zult worden. Hardlopen is een wedstrijd tegen jezelf, niet tegen de buurman die jaarlijks marathonnen rent. Je moet bereid zijn om er werk in te steken en het gewoonweg te doen!

Een consistente snelheid aanhouden is een kunst

Iets anders wat fijn is om te weten wanneer je begint met hardlopen is dat een consistente snelheid aanhouden tijdens het hardlopen echt een kunst is. Het heeft geen zin om in een superhoog tempo te beginnen waardoor je jouw rondje niet geheel kunt afmaken. Als je er gewoon voor kiest om een tempo vast te houden die je het gehele rondje kunt volhouden is zul je er ook meer plezier in hebben. Wij houden van rennen op de beat van de muziek. Zoek iets wat bij jou past en waardoor jij het beste een consistente snelhoud kunt aanhouden.

hardlopen

Je hebt de juiste schoenen nodig

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar we zien vaak genoeg mensen hardlopen op oude gympies die ze achterin de kast hebben gevonden. Het hebben van echt goede hardloopschoenen kan een wereld van verschil maken. Je kunt bij verschillende sportwinkels zelfs jou schoenen geheel op maat laten maken waarbij er wordt gekeken naar hoe je loopt, hoe je voeten staan, etc. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten schoenen, met verschillende niveaus voor verschillende hardloopstijlen en afstanden. Dus in plaats van te gaan voor wat jij denkt dat de mooiste of goedkoopste schoen is, is het belangrijk dat je kiest voor goede schoenen met het liefst deskundig advies.

Vergeet niet te stretchen bij jouw hardloopsessie

Dit is het laatste punt wat ‘fijn is om te weten voordat je begint met hardlopen en dit is misschien heel erg logisch voor de meeste en dat is dat je goed moet strekken. Vaak worden de rek en streksessie over het hoofd gezien bij het hardlopen. Het belang van stretchen bij een hardloopsessie kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Zelfs in je dagelijkse routine is dit onwijs belangrijk. Of je nu hardloper, sportschoolganger, zwemmer of bokser bent. Stretchen is geen tijdsverspilling. Het kan je prestaties verbeteren, spanning verminderen, je houding verbetereing, de kans op blessures minimaliseren en ook helpen met flexibiliteit.

Ben jij toch niet echt een hardloopfan maar zou jij graag wel hulp willen bij het sporten? Heb jij dan wel eens aan een Personal Trainer gedacht? Hier lees je 3 redenen waarom je zou moeten sporten met een personal trainer. Indien je op zoek bent naar een personal trainer in de regio Utrecht dan is Jon Horton misschien wel wat voor jou. Bij Jon Horton is de eerste proefles geheel GRATIS. Meer informatie vind je hier. Jon Horton op de voet blijven volgen? Volg ons via Instagram.

balansnaarmate je ouder wordt